دامیننس بیت کوین و تتر چیست؟ (رابطه دامیننس بیت کوین و تتر)

امروز با یکی دیگر شاخص های قدیمی بازار در خدمت شما هستیم. شاخصی که شاید کمتر کسی باشد که آن را نشنیده باشد. دامیننس معیاری است که نشان می دهد چه مقدار از کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال از آن ارز به خصوص تشکیل شده اند. همانطور که همه شما می دانید خیلی وقت است که بیت کوین بر تمامی ارزهای دیجیتال (الت کوین ها) سایه افکنده و تسلط بازار را به دست گرفته است. از این رو این شاخص میتواند به شما در درک روند بیت کوین و الت کوین ها کمک کند.

دامیننس ارز های دیجیتال

دامیننس در لغت به معنای تسلط یا سلطه است. در بازار کریپتوکارنسی، Dominance ارزها به درصد مالکیت هر ارز نسبت به کل ارزش بازار گفته می شود. برای مثال وقتی می گوییم دامیننس بیت کوین 45 درصد است یعنی از کل پولی که در بازار کریپتوکارنسی وارد شده است 45 درصد آن به بیت کوین تعلق دارد. یعنی اگر کل ارزش بازار رمزارزها 100 میلیون دلار باشد 45 میلیون دلار آن به بیت کوین تعلق دارد.

مشاهده دامیننس ارزها

برای بررسی دامیننس بیت کوین و سایر آلت کوین ها روش های زیادی وجود دارد و سایت های زیادی این اطلاعات را به صورت گزارش، نمودار و… نمایش می دهند.

سایت Coin360.Com 

سایت Coin360 یکی از سایت های مرجع بازار ارزهای دیجیتال است که اغلب برای مشاهده نقشه بازار کریپتوکارنسی به آن مراجعه می کنند. با ورود به سایت Coin360 نقشه بازار رمزارز را مشاهده می کنید. در این سایت اطلاعات مهم ارزها از جمله دامیننسشان قید شده است و به صورت لحظه ای آپدیت می شود.

در این سایت بخشی به نام Charts وجود دارد که می توان با مراجعه به آن به راحتی Bitcoin Dominance را با سایر ارزهای دیجیتال مقایسه کرد.

سایت Coin360.Com

سایت Tradingview.com

تریدینگ ویو سایتی برای بررسی نمودار قیمتی می باشد که اکثر معامله گران برای تحلیل تکنیکال از آن استفاده می کنند. در این سایت می توانید دامیننس هر ارزی را به صورت نموداری مشاهده کنید. برای این منظور در بخش جستجو نماد هر ارزی را با الگوی زیر وارد کنید (BTC.D، ETH.D، BNB.D، USDT.D و…). با این کار، نمودار دامیننس ارز مدنظرتان باز می شود و می توانید به صورت تکنیکالی به بررسی نمودار بپردازید.

معمولا برای تحلیل نمودار دامیننسها، از الگو ها، ترند، کانال قیمتی، فیبو و… که در تحلیل تکنیکال بر روی نمودار قیمتی مورد استفاده قرار می گیرد، استفاده می شود.

سایت Tradingview.com

گفتیم که تمام ارزها Dominance مربوط به خود را دارند اما در تحلیل ها، دامیننس مربوط به بیت کوین (به عنوان ارز قدرتمند بازار)، دامیننس تتر (مهم ترین استیبل کوین بازار کریپتوکارنسی) و Dominance اتریوم (به عنوان بزرگترین آلت کوین بازار و دومین ارز دیجیتال مهم) اهمیت بیش تری دارند.

دامیننس بیت کوین

وقتی دامیننس بیت کوین رشد می کند به این معنی است که توجه سرمایه گذاران به این ارز زیاد شده و بیت کوین حجم خرید زیادی پیدا کرده است. زمانی که شاخص سلطه بیت کوین، افزایشی می شود، انتظار می رود، قیمت بیت کوین نیز رو به افزایش باشد. با رصد کردن دامیننسها می توان حرکت جریان پول را در میان آلت کوین ها و بیت کوین مورد ارزیابی قرار داد. اگر این شاخص روند افزایشی به خود بگیرد، می توان این طور نتیجه گرفت که تمایل تریدرها به سمت خرید بیت کوین افزایش پیدا کرده است؛ چون پول بیشتری صرف خرید آن می شود.

مهمترین چیز در مورد دامیننس بیت کوین این است که می تواند به شما کمک کند تا بفهمید که آیا آلت کوین ها در برابر بیت کوین روند نزولی دارند یا صعودی.

  • هنگامی که دامیننس BTC بالا می رود، آلت کوین ها در کل ارزش خود را در برابر BTC از دست می دهند.
  • وقتی دامیننس بیت کوین کاهش می یابد، آلت کوین ها تغییر می کند و ارزش آن ها افزایش می یابد.

در صورتی که دامیننس اتریوم و سایر آلت کوین های مهم را بررسی کنید و ببینید که دامیننس آن ها در حال افزایش است به این معنی می باشد که پول خارج شده از بیت کوین وارد آلت کوین ها شده

تقریباً به همین راحتی است. البته، دامیننس بیت کوین می تواند پیامدهای متفاوتی در بازه های زمانی مختلف داشته باشد، و در نهایت تنها یک ابزار در جعبه ابزار یک معامله گر به شمار رود.

تتر و نقش آن در بازار

تتر (USDT) یکی از اولین ارزهای دیجیتال بود که ارزش بازار خود را به یک ارز فیات متصل کرد. تتر که در ابتدا ریل کوین(RealCoin) نام داشت، برای کاهش اصطکاک ارزهای واقعی در سراسر اکوسیستم ارزهای دیجیتال، ارزش هر توکن را 1 دلار ارزیابی میکرد. به دلیل پیوند با یک ارز ثابت فیات، تتر و سایر ارزهای دیجیتال مشابه «استیبل کوین» نامیده شدند. تتر بزرگترین استیبل کوین از نظر ارزش بازار است و کاربران آن می توانند تترها را به دلار بازخرید کنند. همچنین یک ارز دیجیتال مرتبط با قیمت طلا منتشر می کند که به عنوان طلای تتر (tether gold) شناخته می شود، که ارزش آن توسط شمش های طلا مورد حمایت قرار می گیرد.

هدف اصلی یک استیبل کوین مانند USDT حفظ ارزش 1 دلاری خود در هر زمان است. حفظ این ارزش باید ساده باشد زیرا هر USDT توسط ذخایری که توسط خزانه داری تتر نگهداری می شود پشتیبانی می شود. با این حال، دارایی تتر در طول سال ها شاهد نوسانات قیمتی بوده است.

USDT در جولای 2018 به بالاترین ارزش تاریخ 1.32 دلار رسید. پایین ترین قیمت 0.57 دلاری در مارس 2015 بود. نوسانات قیمت زمانی رخ می دهد که تقاضا برای توکن تغییر کند. زمانی که بازار کریپتو در حال افزایش است، تقاضا برای استیبل کوین‌هایی مانند تتر معمولا کم است.

دامیننس تتر

همانطور که گفته شد دامیننس به معنای میزان تسلط یک ارز بر ارزش کل بازار است بنابراین دامیننس تتر را اینگونه میتوان تعریف کرد: نسبت ارزش بازار تتر به کل بازار ارز دیجیتال یا به عبارتی میزان تسلط تتر بر بازار.

تمام معامله گران و تحلیل گران از شاخص دامیننس تتر که در تریدینگ ویو با USDT.D مشخص میشود برای تحلیل تکنیکال خود آن را بررسی می‌کنند. چرا که این شاخص از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. حقیقتاً با مشخص کردن حمایت‌ها و مقاومت‌ها در چارت دامیننس تتر به راحتی می توان نقاط ورود و خروج به بازار را شناسایی کرد.

رابطه دامیننس تتر و بیت کوین

بین دامیننس تتر و بیت کوین یک همبستگی وجود دارد. به همین دلیل، منتقدان معتقدند USDT ابزاری برای دستکاری قیمت است. همراه بودن شاخص ترس یا طمع در قیمت‌های آتی ارزهای دیجیتال و بیت‌کوین اغلب ارتباط مستقیمی با تتر (USDT) دارد. در صورتی که دامیننس بیت کوین در حال رشد باشد، می توان گفت افراد به سرمایه‌گذاری بیت کوین روی آورده اند بنابراین تتر خود را برای خرید بیت کوین میفروشند. همین امر باعث می شود تا دامیننس تتر افت کند و در مقابل دامیننس بیت کوین افزایش یابد.

در مقابل زمانی هم که دامیننس بیت کوین در حال کاهش است، یعنی سرمایه گذارن در حال خارج کردن سهام خود از بیت کوین می باشند که این امر می‌تواند منجر به افزایش دامیننس تتر شود. لازم به ذکر است که همیشه اینگونه نیست که پس از افزایش یکی دیگری نیز کاهش بیابد یا بالعکس. چرا ما با چیزی به نام حجم ارزش کل بازار یا همان مارکت کپ روبرو هستیم جایی که سایر ارزها یعنی آلت کوین ها را در خودش جای داده است. گاهی اوقات پیش آمده که در بازار ارز دیجیتال دامیننس بیت کوین کاهش یافته اما دامیننس تتر تغییری نکرده است. پس چه اتفاقی این وسط افتاده است؟

این امر سبب افزایش مارکت کپ آلتکوین‌ها شده است. به این معنا که معامله گران سهام بیت کوین خود را فروخته اند و به جای خرید تتر و نگهداری آن در کیف پولشان اقدام به خرید آلت کوین‌ها کرده اند.

8 نکته دامیننس تتر و بیت‌کوین

  • رابطه دامیننس بیت‌کوین و دامیننس تتر عکس است. با افزایش دامیننس بیت‌کوین، دامیننس تتر کاهش می‌یابد و بالعکس.
  • با استفاده از دامیننس تتر و بیت‌کوین قادر خواهید که تشخیص دهید زمان مناسبی برای سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین است یا آلت‌کوین‌ها پتانسیل بیشتری دارند! سپس با کمک استراتژی‌های معاملاتی مختلف، به معامله بپردازید.
  • وقتی دامیننس بیت‌کوین در حال کاهش است، به این معنی است که جفت‌های آلت‌کوین در حال افزایش ارزش نسبت به جفت بیت‌کوین هستند. این نشان‌دهنده آغاز فصل alt است. این نشان می‌دهد که سود حاصل از افزایش قیمت بیت‌کوین اکنون برای خرید آلت کوین استفاده می‌شود.
  • زمانی که دامیننس بیت‌کوین در حال افزایش است، آلت‌کوین‌ها (معمولاً عمده‌ترین‌ها) ارزش خود را نسبت به ارزش بیت‌کوین از دست می‌دهند. اینجاست که معامله آلت کوین یا به‌طورکلی یک هولدر بودن مشکل پیدا می‌کند.
  • توجه کنید زمانی که دامیننس تتر در حال افزایش است، یعنی ارزش بازار تتر نسبت به کل بازار ارز دیجیتال در حال افزایش است و تریدرها در حال تبدیل سرمایه خود به این استیبل کوین و فروش رمزارزها هستند. به‌عبارت‌دیگر، در بیت‌کوین و آلت‌کوین‌ها شاهد افت قیمت خواهیم بود.
  • زمانی که دامیننس تتر در حال کاهش است، نشان‌دهنده کاهش ارزش بازار تتر نسبت به ارزش کل بازار است. یعنی تریدرها در حال تبدیل استیبل کوین‌های خود به ارزهای دیجیتال و خرید رمز ارزها هستند؛ بنابراین در بیت‌کوین و آلت‌کوین‌ها افزایش قیمت در پیش است!
  • گاهی اوقات، شما می‌توانید ارزش BTC را به دست آورید اما اگر بیت‌کوین سریع‌تر از ارزش آلت‌کوین شما نسبت به بیت‌کوین سقوط کند، ارزش دلار را از دست می‌دهید.
  • در بازار بسیاری از ابزارهای تحلیلی نسبی و معمولاً با خطا همراه هستند. برای در اختیار داشتن اطلاعات صحیح، از رابطه دامیننس تتر و بیت‌کوین در تایم فریم‌های کوتاه‌مدت، استفاده کنید. به‌این‌ترتیب از روندهای حاکم در بازار اطلاع خواهید یافت.

جمع بندی

به طور خلاصه، یادگیری نحوه خواندن چارت دامیننس بیت کوین و تتر بسیار حائز اهمیت می باشد. خوشبختانه در  برنامه هایی مثل TradingView تنها با یک کلیک میتوانید دامیننس ارز مورد نظر از جمله بیت کوین و تتر را مشاهده کنید. این معیارها، شاخص هایی هستند تا به کمک آن ها بتوانید پیش‌بینی دقیق تری در بازار داشته باشید، هرچند که باید به خاطر داشته باشید همیشه تحقیقات خود را کامل انجام دهید و با کمک دیگر شاخص ها در مورد انتخاب‌های معاملاتی خود اطمینان حاصل فرمائید.

آیا این مطلب مفید بود ؟